Afslankmassage

Wat is het?


Afslankmassage is een goed alternatief voor een dure liposuctie behandeling en helpt de doorbloeding van het onderhuidse bindweefsel te verbeteren, waardoor vocht en afvalstoffen, die zich vaak ophopen in vetcellen, beter afgevoerd kunnen worden. Cellulite en vetophopingen verminderen.

Extra info

Tijdens de afslankmassage wordt er gebruik gemaakt van Cupping om zo een nog beter resultaat te krijgen. Na de massage wordt de huid ingesmeerd met Body Contour gel. Deze gel zorgt ervoor dat je huid afkoelt, strakker wordt en dat de afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden.

Door een afslankmassage verlies je geen gewicht, wel worden door de stevige en diepe massagetechniek cellulite en vetophopingen aanzienlijk minder en bewezen is dat je zelfs 1 à 2 kleding maten slanker kan worden. Je huid wordt strakker, je gaat lekkerder in je vel zitten en je voelt je zekerder. Wil je echt gewicht verliezen dan is afslankmassage naast een gezonde levensstijl met gezonde voeding, voldoende beweging en ontspanning een mooie doeltreffende combinatie.

Het Behandeltraject

Een behandeltraject bestaat uit 10 keer een behandeling van 30 minuten verspreid over 5 weken. Door de diepe massagetechniek die wordt gebruikt is de behandeling niet perse een pretje. Daarom kan je ook een behandeltraject boeken voor 10 keer 45 minuten, zodat je de laatste 15 minuten kan genieten van een ontspanningsmassage naar keuze om de ‘pijn’ te verzachten.

Zones:
- Bovenbenen (voor en achterkant) en billen
- Buik en onderrug (lovehandles)

Belangrijk:
- Drink de dag voor de behandeling 2,5 liter water en doe dit elke dag tijdens het behandeltraject.
- Eet voor de behandeling niet te veel.
- Er wordt maar 1 zone per behandeltraject behandeld.
- Deze behandeling kan niet worden toegepast tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding i.v.m. de afvalstoffen die vrij komen.

Interesse?


Nu boeken
 
Meer informatie

Waarom een massage?


 
Een kijkje in

De massageruimte


 
 
Meer informatie

Effecten van een massage


Er is bij massage enerzijds sprake van relatief directe, lokale effecten en anderzijds van indirecte, algemenere effecten op het lichaam. Daar zijn een aantal verschillende verklaringen voor.Zo onderscheiden wij:

Directe effecten:
- Mechanische verklaring
- Chemisch-biologische verklaring

Indirecte effecten:
- Psychologische verklaring
- Reflectoire verklaring


Mechanische verklaring

Directe mechanische effecten kunnen worden toegeschreven aan de toegediende mechanische massageprikkel. Zo kan een massageprikkel (liefst zonder olie) de huid afschilferen en zo kan ontschilfering een mechanisch effect/doel van massage zijn. Door massage wordt de huid warm: in eerste instantie heel direct in de huid door de mechanische wrijvingsprikkel, maar ook in iets dieper gelegen structuren neemt de temperatuur van de weefsels toe als gevolg van die directe, mechanische prikkel. Een ander mechanisch effect van massage gaat uit van de druk die bij massage wordt uitgeoefend op de huid en de onderliggende spieren, die de afvoer van veneus bloed en met name lymfevocht beïnvloedt. Met speciale manuele lymfedrainage-technieken kan de lymfestroming worden beïnvloed. Deze rechtstreekse beïnvloeding wordt ook gerekend tot de mechanische effecten.


Chemisch-biologische verklaring

De in de dermis (lederhuid) gelegen mastcellen bevatten korreltjes met stoffen zoals bijvoorbeeld histamine. Deze korreltjes laten de erin opgeslagen stoffen vrij bij een (dreigende) schadelijke prikkel. Zo’n dreigende of reële beschadiging kan bijvoorbeeld worden toegebracht met harde en puntige massageprikkels (bijvoorbeeld een frictie). Hierdoor komt histamine vrij en dit geeft een lokale vasodilatatie (bloedvatverwijding).


Psychologische verklaring

Hiertoe behoren de indirecte, psychologische aspecten met betrekking tot het effect dat massage heeft. Tijdens een massage proberen wij u zo veel als mogelijk te laten ontspannen door een voor u juiste temperatuur, hygiëne, uitstraling en muziek in de werkruimte te creëren. Alle negatieve aspecten om u heen dienen zo veel als mogelijk te worden geëlimineerd.


Reflectoire verklaring

Dit zijn effecten die, indirect, via zenuwgeleiding (via het zenuwstelsel) worden bereikt. In de weefsels bevinden zich sensoren voor het waarnemen van prikkels. Zij geven die informatie via het ruggenmerg door aan (delen van) de hersenen. In de hersenen wordt dan het effect op die prikkel bepaald en dit wordt weer terug doorgegeven aan de effectoren in de periferie. Zo kan via deze omweg de spierspanning zowel verhoogd als verlaagd worden, een pijngevoel worden beïnvloed en ook een indirecte verbetering van de doorbloeding worden bereikt.


Technieken en handgrepen

De kunst van het masseren is uitgebreid beschreven en wij maken veelvuldig gebruik van deze basistechnieken en handgrepen te weten: effleurages, petrissages, tapotages, schuddingen en fricties. Daarnaast masseren we huid en bindweefsel.

Ivm drukte neem ik momenteel helaas geen klanten aan voor massages. Let op: nieuwe aanmeldingen voor laserbehandeling zijn nog wel mogelijk!
This is default text for notification bar